sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ekat pyöritykset uusilla pyörillä!
Minun aika-ajokiituri ja maantierassi odottelevat molemmat jo ulos pääsyä… Pääsiäisenä tempopyörän (Cannondale Slice Carbon 4 Force 2012) tänne Joensuuhun sain, mutta lunta oli vielä viime viikonloppuna liikaa ulkona ajo hauskanpitoon. Siksi tyydyinkin pyörän hiplailun ja ihastelun jälkeen nousemaan vastukselle, ja pyörittelemään vielä sisällä. Kyllä, kirpaisee, koska Mallorcalla sai nauttia jo niin paljon ulkona ajamisesta.Ensimmäinen treeni Slicellä keskiviikkona.

Mahdollisimman suotuisan ajoasennon – ilmanvastuksen minimoivan, rennon, mutta silti tehokkaan – hiominen vaatii aikaa, ja siihen on uhrattava energiaa sekä ajatusta. Kunhan viikoittaiset temmot täällä Joensuun Pyöräilijöiden järjestämänä alkavat, niin optimaalinen asentokin kovassa ajossa alkaa säätämisen kautta löytyä, uskon ja tiedän sen.

Aika-ajo, väliaikalähtöinen maantiepyöräily, on minulle uusi laji kisaamisen puitteissa, mutta rakastan lajia jo entuudestaan. Olen yksin todella paljon treenannut jo hiihtoajoista lähtien, ja todella paljon yksin ”tempoja” treeneinä tahkonnut. Kesällä 2010 matka soututreeneihin Jyväskylästä Laukaaseen taittui maantiepyörällä yleensä kovaa ajaen, sekä ennen että jälkeen parin tunnin soututreenin. :D  Onneksi nyt on paljon jopa siitä viisastuttu. Nykyisin jokaisella treenillä on tarkoituksensa. Mutta niin, nyt on kesäksi ihan oikea aika-ajopyörä alla, ja odotan tempotreenejä ja kisoja innolla. Odotan hirveää hapotusta, tiheetä ventilaatiota, sinkeällä oloa, pahaa oloa maalissa…

Sama uutuuden viehätys maantiepyörän kanssa; minulla on kisakaudella alla Nishiki Competition runkoinen pyörä Sramin Force osilla, Focus Izalcon siirryttyä sivuun runkovaurion takia. Viime viikolla Lundbergilla pyörän runko (keskiön ja kampien kanssa) paukautettiin jo kasaan, mutta vielä uupui paljon roinaa. Eilen illalla, ja hieman yön puolellakin, Jiin kanssa pyörän kasasimme loppuun, kun myöhään perjantai-iltana tuli vielä Matkahuollon kautta tarvikkeita kiekkojen, pakkojen yms. lisäksi Signaturelta. En olekaan koskaan aikaisemmin päässyt purkamaan linja-auton rahtilastia apuna. Talkootyöilot kullakin! ;) Pakettien piti siis tulla jo perjantaipäivällä, mutta auto oli levinnyt tien päälle, ja myöhemmät kuljetukset toivat sittemmin tavaroita tiputellen perille. Kello yhdeksän autoissa oli sitten lähetyksiä ruuman täydeltä, emmekä me olleet ainoita luovutuskirjan kanssa tavaroitamme odottavia. Noh, me saimme tärkeät tarvikkeet onnellisesti kotiin, ja pyörän kasaukset edistyivät. Niin myös Kontiolahdella kisat sujuivat, ja väliaikojakin saatiin otettua.;) 


Meidän perheen lauantai-illan huvia. <3 On toki suksien voitelukin kivaa...

Tämä viikonloppu hurahtikin päivät maastohiihdon SM-kisoissa Kontiolahdella kannustaessa hiihtäjiä ja illat pyöriä kasatessa. Pyörien valmiiksi saannilla olikin jo kiire, koska ensi viikolla starttaa maantiepyöräkisakausi Turussa SK muistoajoilla ja 56.TS-korttelilla. Ketjua on kiristeltävä melko monta kilometriä ennen kuin luotan kaiken toimivan. Tänä iltana poljinkin sitten rullilla mukavan treenin ”punaisella hurjalla”. Reisissä mukava lämmöntunne, rintakehässä outo, mutta miellyttävä odotuksen fiilis. Huomenna lähden jo ihan oikeasti ulos maantielle! 
Sunnuntai-illan rullailut eilen valmiiksi kasatulla kiiturilla.

Cannondale ja uudet kiekot; niitä hiilarikiekkoja ei tosin vielä ihan ekoille viikkotemmoille alle oteta.

Tunnesiteiden luominen uusiin perheenjäseniin käynnissä… Me vietetään melko paljon aikaa yhdessä, joten toivottavasti yhteispeli synkkaa ja positiivinen fiilis kaveria kohtaan on molemmin puolista. Ü

Mukavaa alkanutta huhtikuista viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti